Kuala Lumpur

Salaam'

Aku tak tau apa nak tulis kalau ikut kan norma seorang blogger yang hebat.
aku bukan seorang, penjelajah. ikutkan kehidupan seharian aku bergantung kepada
keadaan sekeliling.

Aku ke temuduga di Giatmara Kota Raja. 
sedikit informasi tentang aku, 
aku tinggal di Bagan Serai, Perak.
jadi untuk ke bandar besar,
bagi aku memang satu peluang yang takkan aku lepaskan.












makeupON - Self Portrait









copyright 2017 Syahmi Hisham for makeupON

hidup sunyi...

terkesan hati aku.. benda ni jadi sejak zaman budak2 dulu lagi.. ye, budak2.. skrng dh 18, bukan budak dah harap maklum.. habih tu ape? suke hati lah nak label ape pun, tapi aku bukan nak cakap pasal tu. aku nak open sikit bulan2 puasa ni. maklumlah syaitan dah digari.. lagipun aku type bahasa korang senang paham...
bukan kisah tragedy ke ape ke since this has been a part of my life. alahh sikit2 BI x pe kot... .

SUNYI

aku... terpernah lekat dengan orang... aku cerita ni sebab aku x pernah tengok orang lain rasa macam mana aku rasa... sebab aku perhati je.. aku tak cakap ape2.. tapi dah harini nak tulis... tah kenapa....
bukan cinta tau. ishh ni tau tau, sunyi pasal tak de awek lekat.. bukan... ni kisah friendship and surrounding... bukan love story..

aku tengok orang lain senang buat kawan.. senang kawan lekat... yela walaupun sometimes, ada yang susah nak bertegur sapa buat pertama kali pandang... nanti sat jaa jadi kawan pancing ikan dan sebagai nya...

sejak sekolah rendah lagi rasanya aku susah nak berkawan.. jangan terasa.. ada kawan yang aku kawan, dan aku amat hargai friendship tu... tapi tah la.. kawan lain.... yang aku maksudkan... banyak-banyak rakan yang lain... bukan kawan je sebenarnya.. famili, sedara, ahh lain2 lah...

perasaan je ke?

ataupun aku berbau...? tak tau pulak yang aku ni berbau sampai orang tak nak dekat... no serious.. even family?.. ok mood aku dah bertukar... malas nak tulis panjang2... tapi itulah... susah nak berkawan... walaupun aku boleh dikatakan bukan seorang yang agak kekok untuk mulakan perbualan.. pantang di sapa, banyak soalan yang keluar.......

susah jadi orang yang macam aku.... kadang aku terpikir, genetik kah? ataupun aku yang berperangai buruk? bila surf internet, ada je yang mengatakan, memang species aku jenis yang intelligent susah nak dapat kawan sebab fikiran aku menjadi serba cerewet? aku percaya ja, memang aku cerdik bukan? hahaha.. ya, aku percaya yang aku ni berbakat.. tengok je lah hasil kerja aku... ataupun memang sebab itu? orang benci melihat hasil kerja aku? boleh jadi...

kenapa aku cakap susah untuk jadi macam aku? satu, sebab cerewet.. kedua.. aku memang memerlukan suara orang lain dalam dunia seni aku.. pendapat..... kongsi..... itulah sebab utama kenapa sosial media wujud.. suara...

i dont know what to expect, people will read this, or not.. or whateva.. but i truly appreciate these people in my life.. AmirIman Halim, Amir Razak and Risz Rohman ... for making my childhood even more unique and meaningful.. i cant say too much other than thanks for being in my life... i really appreciate you guys.. as we all on our own journey right now... be proud of who you are, be kind to one another and your surrounding.. happy future...

So, I photoshooted myself, again

I photoshooted myself,
with a bad lighting, my background is my curtain,
I still haven't change it.
I posed like a super model
weirdly
and edited like I was shooted in a studio
but it would be better if I do.








So, yeah.
if youre interested in taking me as your model,
please contact me
syahmimuhdnur@yahoo.com


lol

My Wedding Photography Session

Hey guys, its me.
So, as the title, im not married, but I photographed a wedding
and that is my first time.
basically, its my friend's sister wedding, and she asked me to do the photography
3 sessions, including the 'Nikah' ceremony.


I used my bridge camera that I was worried about the quality
see, its a bridge camera, and my camera has a small cencor
which is, idk how to explain it detail
but what I know is just, the photo might get a much noiser
if it used in dark with high ISO.

its hard for me because, I really put the detail to main priority
and I fimed closeup. so that's why I really love high quality
who doesn't
so here are the edited p


These are not the photoshoot, but I think I worked as event photographer
on that day.
I filmed everything that happened on that day, but in a creative way??
I got paid for MYR 170. for whole thing.
Its obviously cheap, but im not an amateur,
nor professional,
im just a beginner.
even , they paid me that amount for a reason.

New video, but along days ago...



So, yes.
I have a YouTube channel that you guys can check out through the video.
I recently vlogging myself from house,
to school like its my daily basis
so, comment something if you want me to do something for the next video.
dont forget to be fierce
and flossy.
and that is.
- KrisFox (youtube channel)

Videos I made for The Retirement event for my teacher

happy new year everyone! 
so this post im proudly to present
my first ever print out

art!

the back cover

i mean not just the cover..
theres a CD in it and
i made two videos for an event
the retirement of my teacher here at my school
it involve, the most popular song last year
Hello by Adele and im sure there some of you may still
listening to it
and im really proud of myself.
not because im show off or what so ever
just, this is my first time and i really love doing this
job
esspecially theres part where i shoot all the video
using my teacher's camera
because my camera that im using right now is not supported
to record a video up to 60fps
and a 1080p resolution video
.
although the camera that i used to film this is just a
CSC camera, but it is like a dslr!